Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Νόρα Καρατσικάκη-Βλάμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Αγρινίου.
Το 2007 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, εκπονώντας πτυχιακή εργασία με θέμα «Εφαρμογή της παραγοντικής ανάλυσης δεδομένων για την ανίχνευση διατροφικών προτύπων. Μελέτη Αττική».

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης, συνεργάστηκε με τα εξής Δημόσια Νοσοκομεία των Αθηνών: Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γεννηματάς“, Τζάνειο, Σισμανόγλειο, Δαφνί, ΚΑΤ, πάνω σε κλινικά περιστατικά παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος και των νεφρών, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων, ατόμων στη Μ.Ε.Θ. και περιστατικά ατόμων με παχυσαρκία στα εξωτερικά ιατρεία.

Από το 2007, επίσης, έως σήμερα διατηρεί δικό της διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο του Αγρινίου, όπου αναλαμβάνει την δημιουργία, σύνταξη και επίβλεψη εξατομικευμένων διαιτολογίων για αισθητικούς ή παθολογικούς λόγους, επιμένοντας στην συμβουλευτική και την στήριξη του κάθε διαιτώμενου ξεχωριστά.

Ταυτόχρονα με την επαγγελματική της πορεία, το 2013 της απονεμήθηκε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή με κατεύθυνση την «Κλινική Διατροφή». Ο τίτλος της μεταπτυχιακής της διατριβής ήταν «Επίδραση της συνήθους και της άμεσης διαιτητικής πρόσληψης, στην απόκριση του οργανισμού στην κατανάλωση κρασιού».
Έχει αποκτήσει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με θέμα: «Ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων – Βασικές αρχές και εφαρμογές του συστήματος HACCP».

Έχει λάβει μέρος σε δημοσιεύσεις, συμμετέχοντας ως ερευνήτρια στην πανελλήνια μελέτη «Healthy Growth Study» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου που διεξήχθη σε δημοτικά σχολείου του νομού της Αιτωλοακαρνανίας.
Παράλληλα, έχει διδάξει στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Αγρινίου, καθώς και στο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Διαιτητικής.
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων, ενώ έχει επίσης διεξάγει ομιλίες σε σχολεία της πόλης της, σε παιδιά όλων των βαθμίδων αλλά και γονείς, σε θέματα που αφορούσαν στην υγιεινή διατροφή, την παιδική παχυσαρκία και τις διατροφικές διαταραχές.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος.Νόρα Καρατσικάκη Βλάμη Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc Αγρίνιο Διαιτολογικό γραφείο

Επικοινωνία

noradiet-logo-white

Διαιτολογικό Γραφείο
Νόρα Καρατσικάκη-Βλάμη

Διεύθυνση
Σκαλτσοδήμου 2, Πλατεία Ειρήνης,
Αγρίνιο Τ.Κ.: 301 32
Τηλέφωνο
+30 2641 026 126
Ε-mail
noravlami@gmail.com

Instagram Feed

top τοπ διαιτολόγος διατροφολόγος