ΥΓΙΕΙΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ

-1280x853.jpg
Το να μείνει κανείς διατροφικά υγιής μακριά από το σπίτι είναι πρόκληση, ειδικά αν πηγαίνεις σε κάποιο νέο προορισμό. Υπάρχουν μερικά tricks για να μείνεις υγιής και εκτός σπιτιού.

 

 • Φυσική δραστηριότητα

   

  Ένταξε την άσκηση στο ταξίδι σου, ειδικά αν φύγεις για πάνω από δύο μέρες. Εξερεύνησε το νέο μέρος χωρίς να χρησιμοποιείς ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Περπάτησε ή κάνε ποδήλατο για να γνωρίσεις τις μικρές άγνωστες γωνιές του προορισμού σου αλλά και για να μείνεις δραστήριος και σε φόρμα.
 • Βρες ένα σουπερμάρκετ

   

  Αγόρασε εύκολα και υγιεινά τρόφιμα για σνακ που θα μπορείς να τα κουβαλάς μαζί σου όλες τις ώρες της ημέρας. Ελέγχοντας την πείνα σου μπορείς να κάνεις καλύτερες διατροφικές επιλογές μακριά από το σπίτι σου. Τρώγοντας συχνά βοηθάς στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου του αίματος και αποφεύγεις τις διατροφικές υπερβολές.
 • Ενυδάτωση

   

  Το νερό δεν θα πρέπει να παραμελείται, ειδικά σε ηλιόλουστες μέρες. Ακόμα και η 1-2% απώλεια του συνολικού νερού σωματος μπορεί να σε καταβάλλει, να μειώσει την άμυνα του ανοσοποιητικού σου συστήματος, να αυξήσει τον κίνδυνο ηλίασης και να δημιουργήσει μια λάθος αντίληψη για το αίσθημα της πείνας. Το αλκοόλ αυξάνει την απώλεια νερού και σε κάνει να νιώθεις πιο επιρρεπής στα παραπάνω, ειδικά αν δεν είσαι προσεκτικός στην αναπλήρωση των υγρών σου. Γι’ αυτό πάρε μαζί σου ένα παγούρι και γέμισέ το καθαρό νερό με κάθε ευκαιρία.
 • Πρόσβαση σε υγιεινές τροφές

   

  Ψάξε και βρες υγιεινές επιλογές φαγητών και ποτών σε περίπτωση που δεν σου είναι εύκολη η πρόσβαση σε κάποιο σουπερμάρκετ ή αγορά.
 • Φάε συνετά

   

  Το να μείνεις διατροφικά υγιής εκτός σπιτιού δεν σημαίνει και το να μείνεις στερημένος, ιδιαίτερα στα τοπικά εδέσματα. Δοκίμασε τοπικά φαγητά σαν μέρος της ταξιδιωτικής σου περιπέτειας.
   

Επικοινωνία

noradiet-logo-white

Διαιτολογικό Γραφείο
Νόρα Καρατσικάκη-Βλάμη

Διεύθυνση
Σκαλτσοδήμου 2, Πλατεία Ειρήνης,
Αγρίνιο Τ.Κ.: 301 32
Τηλέφωνο
+30 2641 026 126
Ε-mail
noravlami@gmail.com

Instagram Feed

top τοπ διαιτολόγος διατροφολόγος