ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΝΑΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

-1-1280x853.jpg

Μετά από μια σκληρή προπόνηση είναι δύσκολο να μην ξεφύγεις θερμιδικά και διατροφικά. Η λήψη πρωτεΐνης υψηλής διατροφικής αξίας και λιγοστών υδατανθράκων είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το σώμα σας μετά από μια άσκηση υψηλής έντασης.

Για γρηγορότερη επάνοδο μετά την άσκηση ο καλύτερος διατροφικός συνδυασμός είναι υδατάνθρακες με πρωτεΐνη.

Γιατί όμως χρειαζόμαστε έναν τέτοιο συνδυασμό;
Κατά τη διάρκεια της άσκησης συμβαίνουν πολλές ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές. Σταδιακά, τα αποθέματα ενέργειας και υγρών εξαντλούνται. Η διάσπαση των μυών αυξάνεται, καθώς και η φλεγμονή. Αυτές οι αλλαγές δηλώνουν στο σώμα σας ότι πρέπει να καταναλώσετε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες αμέσως μετά την προπόνηση, ακόμα κι αν δεν πεινάτε. Όσο πιο γρήγορα καταναλώσετε κάτι, τόσο γρηγορότερα η διαδικασία ανάκαμψης θα ξεκινήσει. Η πρωτεΐνη βοηθά στο χτίσιμο νέων μυών, ενώ οι υδατάνθρακες κινούνται στους μύες και το συκώτι για να γεμίσουν καύσιμα και ενέργεια τις αποθήκες. Η ταυτόχρονη κατανάλωση πρωτεΐνης και υδατανθράκων είναι πιο αποτελεσματική από την ξεχωριστή κατανάλωση των ομάδων αυτών.

 

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τους υδατάνθρακες οι πιο απορροφήσιμες πηγές είναι το άσπρο ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και τα δημητριακά. Ενώ οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, που πυροδοτούν το χτίσιμο των μυών, είναι τα ζωικά προϊόντα, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα σόγιας.
Προπόνηση
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΝΑΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Κάποιοι εύκολοι και γρήγοροι συνδυασμοί τροφών είναι:
  • Γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με δημητριακά ή φρούτο
  • Κράκερς με τυρί χαμηλών λιπαρών
  • Τοστ με αυγό
  • Φρούτα με φυστικοβούτυρο
Δοκιμάστε διάφορα τρόφιμα για να βρείτε ποια επιλογή σας ταιριάζει καλύτερα. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί για την αλματώδη διαδικασία επαναφοράς.

Επικοινωνία

noradiet-logo-white

Διαιτολογικό Γραφείο
Νόρα Καρατσικάκη-Βλάμη

Διεύθυνση
Σκαλτσοδήμου 2, Πλατεία Ειρήνης,
Αγρίνιο Τ.Κ.: 301 32
Τηλέφωνο
+30 2641 026 126
Ε-mail
noravlami@gmail.com